acrosstheworld_colosseum
Italië

Voordelig naar Rome

Budget voor deze trip van vier dagen: €191,50

Vorige maand vloog ik samen met een vriendin voor vier dagen naar Rome. Een stad die wij allebei nog nooit eerder hadden bezocht maar hoog op onze bucketlist stond vanwege de oudheid van de stad. In deze blog laat ik jullie zien hoe je voordelig naar Rome kunt vliegen, hoe je naar het centrum van de stad komt én waar je leuk kunt overnachten.

Reward ticket

Eind oktober zag ik op de website van KLM dat ik met een Promo reward ticket heel goedkoop naar Rome kon vliegen. In eerste instantie was het plan om alleen naar Rome te gaan. Maar drie weken voor vertrek vroeg ik aan een vriendin of ze misschien mee wilde en ze was gelijk enthousiast. Samen reizen is toch een stuk gezelliger dan alleen!
Tip! Heb je zoals ik redelijk wat Miles gespaard bij de KLM? Houd dan deze website eens in de gaten. Iedere eerste dag van de maand geeft KLM nieuwe Promo rewards tickets vrij, deze blijven dan drie maanden lang online staan. Het enige wat je hoeft te betalen zijn de brandstofkosten en belastingen. Voor minder dan €55 had ik al een vliegticket.

Van de luchthaven naar het centrum van de stad

Wanneer je aankomt op de luchthaven Fiumicino heb je verschillende mogelijkheden om naar het centrum van de stad te komen. Zo kun je een taxi pakken, de trein of de bus. Wij besloten een gulden middenweg te nemen en voor de trein te gaan; niet de goedkoopste maar zeker ook niet de duurste optie.

Vanaf het vliegveld was het even zoeken naar de Leonardo Express. We kochten een kaartje via een loket voor €15. Later zagen we dat als je het via een automaat koopt het een euro goedkoper is, dit hebben we dan maar op de terugweg gedaan. Een half uur later stonden we in het centrum van de stad, ideaal als je het mij vraagt.

Rome kent nog een vliegveld waar de low budget maatschappijen op vliegen, namelijk Ciampino. Dit vliegveld ligt dichterbij het centrum van Rome. Ook hier worden diverse vervoersmogelijkheden aangeboden.

The RomeHello

We boekten onze overnachtingen bij The RomeHello, een hostel dat begin vorig jaar is geopend. De beoordelingen zijn zeer goed, op Booking.com krijgt het een 9,5!

Wij hebben geboekt via de website van het hostel zelf, dit scheelde toch wel iets in kosten doordat ze een korting van 5% aanboden. Als je het ontbijt er direct bijboekt kost het €6 per keer, anders €7. Ook kun je voor €3 een handdoek huren en krijg je er verschillende toiletartikelen bij.

We verbleven in een dorm voor 4 personen. Het was in principe tip top in orde, behalve het feit dat we allebei niet zo heel erg goed hebben geslapen door de andere twee roomies. Oordopjes mochten helaas niet baten.
We besloten daarom de volgende ochtend te vragen of we een privekamer konden krijgen. Voor €20 per persoon extra sliepen we de daaropvolgende nachten in een private room met twee eenpersoonsbedden en een stapelbed. Veel fijner!
acrosstheworld_theromehello

In het hostel zelf is allerlei street art te vinden, leuke gemeenschappelijke ruimtes en er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals stadswandelingen, kookworkshops, tafeltenniswedstrijden, beer pong, muziekavonden en ga zo maar door. Het hostel beschikt ook over een gezellige binnenplaats.
Het personeel bestaat uit jonge mensen en ze geven je graag tips over leuke restaurants of barretjes.

Totaal kwam het na de upgrade uit op €103 per persoon voor drie nachten inclusief ontbijt.
Tip! Zoals genoemd biedt dit hostel ook twee- en vierpersoonskamers aan waardoor je wat meer privacy hebt. Er verblijven ook zeker wat oudere stellen in het hostel. Bij een volgend bezoek aan Rome zal ik waarschijnlijk weer een privé kamer boeken in The RomeHello en dit verkiezen boven een kamer in een echt hotel.

Vervoer in de stad

We hebben weinig gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en hebben onze voeten en benen vooral het werk laten doen. Toch hebben we wel een aantal keer een bus genomen, toen we bijvoorbeeld een dagje naar Vaticaanstad gingen. Je koopt een ticket bij een zogeheten ‘tabacchi’, deze zaakjes zijn te herkennen aan een wit bord en een zwarte letter T. Het openbaar vervoer is hier helemaal niet duur. Voor €1,50 kun je 100 minuten gebruik maken van bus, tram en metro.

In een van de volgende blogs lezen jullie meer over de bezienswaardigheden die we hebben bezocht en leuke hotspots!

acrosstheworld_tiber

*deze prijs is exclusief excursies, dit is de vinden in een volgende blogpost over Rome.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *