acrosstheworld_uitzicht_stad
Verenigde Staten

Twee dagen Boston

Budget voor deze trip vanuit New York: $220,-

Jullie hebben in een vorige blog al kunnen lezen dat ik dit jaar een paar maanden in New York verbleef en vanuit deze stad een aantal uitstapjes heb gemaakt. Dit keer neem ik jullie mee naar de stad Boston in de staat Massachusetts!

Vanuit New York vertrok ik op de laatste dag van juni met de Megabus vanaf 34th Street. Dit keer deed de wifi het in de bus en dat maakte de busreis toch wat aangenamer aangezien ik nu alleen op pad ging. Ik had er enorm veel zin in om even een nachtje weg te gaan! Ruim 4 uur later stapte ik uit in Boston.

YOTEL Boston

Ik had een overnachting geboekt bij het YOTEL Boston, niet het goedkoopste hotel, maar ik was toe aan wat luxe. Lopend met m’n rolkoffertje en de kaart van maps.me op de telefoon kon ik op zoek gaan naar het hotel. Het YOTEL ligt in Seaport, een hippe en betrekkelijke nieuwe wijk aan het water.
Helaas kon ik nog niet inchecken. Wil je een vroege incheck dan dien je daar $30 extra voor te betalen. Dit liet ik dus maar aan me voorbij gaan. Gauw even wat luchtigere kleding aangetrokken, want het was erg warm, en gelijk de stad in om die te verkennen!

Boston Common & Public Garden

Deze twee parken worden gescheiden door een weg, maar kunnen eigenlijk worden gezien als één groot park. Ik gebruikte dit park als startpunt van mijn verkenningstocht door Boston.
In het park is genoeg ruimte om te picknicken, verkoeling te zoeken op een warme dag of plaats te nemen in een van de zwanenbootjes die je over de vijver vaart. Zoals eigenlijk alle Amerikaanse stadsparken is dit park ook weer erg goed onderhouden.

Freedom Trail

acrosstheworld_massachusetts_state_houseHet bovenstaande park is ook het beginpunt van de Freedom Trail, dit is een vier kilometer lange wandeling waarbij je rode stenen volgt en daarbij langs 16 bezienswaardigheden komt.
Ik vind het een absolute aanrader om deze wandeling te maken, in een paar uur tijd krijg je een goede indruk van de geschiedenis van deze stad.
Tip! Doe goede loopschoenen aan en geen net nieuw gekochte sandalen zoals ik deed..

Fireworks

acrosstheworld_uitzicht_stadHet was het weekend voor 4th of July en per toeval kwam ik erachter dat er vanaf het water vuurwerk zou worden afgestoken. Langs de kade is er ook een trap gebouwd, je hebt van boven een mooi panoramisch uitzicht op de stad, de bootjes in de baai en je kunt vliegtuigen zien opstijgen en landen.
Het was een prachtig gezicht om de lucht te zien die van kleur veranderde door de ondergaande zon. Vlak daarna begon de vuurwerkshow, heel leuk om mee te maken.

Harvard

Op de tweede dag besloot ik het plaatsje Cambridge te bezoeken, hier is de wereldberoemde universiteit Harvard gevestigd. Met de rode metrolijn stond ik binnen de kortste keren in Cambridge. Een enkele reis met de metro kost $2,25.
Ik heb een tijdje rondgelopen door Harvard Yard en daarna ben ik gauw een Starbucks ingevlucht voor wat verkoeling. M’n telefoon gaf inmiddels een gevoelstemperatuur van 41 graden aan!
Ik heb hierna nog een kleine wandeling gemaakt door Cambridge maar besloot al vrij gauw om weer terug te gaan naar het centrum van Boston, in de hoop dat het daar net iets koeler zou zijn.
Tip! Je kunt je in Harvard Yard ook gratis laten rondleiden door een student.

Beacon Hill

Ik heb nog wat gewandeld door Beacon Hill. De naam zegt het eigenlijk al, deze wijk kent een behoorlijke heuvel. Je vindt de wijk ten noorden van Boston Common. Je hebt hier hele leuke straatjes met mooie huizen en ook dit mag niet overgeslagen worden tijdens een bezoek aan Boston.

Seaport 

Ik besloot terug te gaan naar de wijk waar het hotel lag. Hier heb ik nog geluncht bij By Chloe, een vegan tentje wat ik al kende vanuit New York. Een aanrader is de avocado toast en the guac burger is trouwens ook to die for!
Na nog wat rondgelopen te hebben door Seaport en van de zon genoten te hebben aan het water, de temperatuur was aan het water een stuk aangenamer dan in de stad, heb ik om 18 uur weer de bus terug genomen naar New York.

Gaan!

Als je nog twijfelt over een citytrip naar Boston, niet twijfelen, maar gewoon gaan. De stad kun je prima combineren met een stad als New York. Vanaf de zomer van 2019 vliegt KLM ook rechtstreeks op Boston. Nog een extra reden om te boeken!
Het is een erg gemoedelijke en rustige stad met een hoop geschiedenis. Er is genoeg te doen voor een paar dagen. Je kunt vanuit Boston ook een whale-watching excursie maken, een volgende keer hoop ik dit van mijn bucketlist te kunnen afstrepen!

Heb je nog vragen of wil je je eigen ervaring over deze stad met ons delen? Laat dan een reactie achter op deze blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *