Algemeen

Tips tegen verveling bij lange vluchten


Verveel jij je ook altijd zo snel tijdens een lange vlucht en wil je weten wat je allemaal kunt doen tijdens het vliegen? In deze blog: Acht tips tegen verveling bij lange vluchten!

1. Lezen

Het is altijd handig om iets te lezen in het vliegtuig. Een boek neemt namelijk niet zo veel ruimte in een handtas of rugzak in. Mocht je toch geen ruimte voor een boek hebben, dan kun je deze altijd nog kopen bij de boekenwinkel op de luchthaven. Wat ook altijd leuk is om te lezen in het vliegtuig of tijdens de vakantie, is een tijdschrift. Vooraf kun je deze kopen op de luchthaven in Nederland of gewoon bij de supermarkt dichtbij huis.
Heb jij een ipad/tablet, laptop of mobiel bij je? Dan kun je natuurlijk ook een e-book downloaden. Als je nog een bibliotheekpas hebt dan kun je vaak via de bibliotheek ook e-boeken lenen voor op een apparaat. Kijk hiervoor op deze site. Geen bibliotheekpas? Dan kun je natuurlijk ook bekende e-boeken kopen via Bol.com. Wanneer je meer op je mobiel zit dan is Wattpad een interessante app om te downloaden. Via deze app kan iedereen eigen verhalen uploaden, dus soms is het wel even zoeken naar een goed verhaal, maar er zitten nog enkele pareltjes tussen.

2. Film en series kijken

Lang leven Netflix en Videoland! Ik vind het heerlijk om mijn tijd te verdoen met het kijken van films en series, zo ook in het vliegtuig als ik een lange vlucht heb. Zowel op Videoland als op Netflix kun je voor vertrek films of series downloaden. Zoek dus een binge-waardige serie op of een film die al lang op je lijstje staat en relax in het vliegtuig met jouw gedownloade video. Natuurlijk heb je vaak  bij lange vluchten een scherm voor je neus hangen waar je ook veel nieuwe films kunt kijken. Ik moet zeggen dat ik de veel leuke films kan vinden via het scherm in het vliegtuig, maar veel series waren er de laatste keer nog niet. Houd dus je Netflix of andere video-streaming apps bij de hand.

3. Muziek luisteren

Soms vind ik het ook wel eens lekker om de ogen even dicht te doen met een lekker muziekje op de achtergrond. Spotify is zeker een perfecte app om een afspeellijst te maken of op te zoeken met nummers die je graag luistert. Op deze manier kom je onderweg al in de goede stemming voor de vakantie. Als je in de zoekbalk de woorden ‘vakantie’, ‘vacation’ of holiday intikt dan kom je al zomerse nummers tegen. Toch liever rustige nummers luisteren om te kunnen relaxen? Persoonlijk vind ik de afspeellijsten ‘Your Favorite Coffeehouse’ en ‘Easy on Sunday’ goede lijsten om bij te relaxen.
Tip! Ook gezellige nummers afspelen tijdens de vakantie? Mijn favoriet is Alexrainbird die veel lijsten heeft met een Indie/Alternative/Rock/Folk en Country sfeer. Klik hier om direct bij deze persoon te komen op Spotify. 

4. Puzzelen

Lekker ouderwets puzzelen! Vaak kun je in de supermarkt,een boekenwinkel, Kruidvat of Action kleine puzzelboekjes kopen die je makkelijk in je tas mee kunt nemen. Terwijl je muziek luistert van tip 3 vul je heerlijk de puzzels in. Zo vliegt de tijd voorbij, terwijl jij naar jouw bestemming vliegt. Vergeet alleen niet een pen mee te nemen (of 1 extra pen voor het geval de ander leeg is). Een potlood kan natuurlijk ook, maar deze moet je op een gegeven moment weer slijpen.

5. Spelletjes doen

Ga je samen met iemand ergens naartoe? Dan kun je natuurlijk ook leuke spelletjes doen met z’n tweeën. Sommige spellen zijn op reisformaat verkrijgbaar, maar een pak kaarten doet het ook altijd goed. Alleen op reis? Zorg ervoor dat je leuke apps hebt gedownload op jouw mobiel/tablet/ipad. Handig is dan wel dat je een app hebt gedownload die je kunt gebruiken zonder internet. Ook moet je de app natuurlijk leuk vinden, dus probeer vooral de app uit voordat je vertrekt.

6. Verwenmomentje

De lucht in het vliegtuig kan af en toe best wel droog zijn, waardoor je huid nodig toe is aan verzorging. Neem eens een gezichtsmaskertje mee in het vliegtuig. Zo kun je jezelf lekker verwennen en dood je tegelijk de tijd. Om het jezelf lekker makkelijk te maken kun je het beste een sheetmasker meenemen. In het pakketje zit een masker dat al is gemaakt op de maat van je gezicht. Deze leg je zo op je gezicht en dus hoef je niet meer moeilijk te doen met afspoelen. Ik zou het wel hier bij laten, ga bijvoorbeeld geen nagels lakken, want dan maak je in het vliegtuig geen vrienden.

7. Wandelen

Lang stil zitten is niet goed voor je en al zeker niet in het vliegtuig. Om de bloedsomloop te stimuleren wordt er aangeraden om af en toe even te lopen in het vliegtuig. Zo voorkom je kramp en ontmoet je misschien nog wel leuke medepassagiers!

8. Slapen

Het lijkt mij heerlijk als je gelijk in slaap kunt vallen als je de ogen dicht doet, maar helaas zit dan er voor mij niet in. Heb jij hetzelfde probleem? Bij mij helpt het om oordoppen in te doen. Voor een comfortabele slaap kun je ook een nekkussen meenemen. Vaak krijg je van de luchtvaartmaatschappij een slaapmasker bij lange vluchten, maar neem voor de zekerheid een eigen slaapmasker mee.
Tip! Ik vind het altijd fijn om mijn hoofd ergens op te steunen. Vandaar dat ik graag aan het raam zit, zodat ik heerlijk even mijn ogen dicht kan doen.

Hopelijk verveel jij je bij de volgende vlucht een stuk minder door deze blog te hebben gelezen. Heb jij nog tips voor lange vluchten? Of heb jij één van de tips geprobeerd? Laat dan hier onder een reactie achter.

Tot de volgende blog!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *