Spanje

Mooiste uitzichtpunten in Barcelona

Budget voor deze reis van 3 dagen: €195,- *

Alweer een derde keer ben ik naar Barcelona geweest. Iets meer dan twee jaar geleden heb ik hier een aantal maanden gewoond vanwege een stage. Vorige week heb ik een vriendin opgezocht die een tijd in Barcelona studeert. Deze reis heb ik in mei geboekt en nu, in november, ben ik dan eindelijk gegaan. Ik was heel benieuwd of ik alles nog zou herkennen, nieuwe plekken zou ontdekken, maar ik wilde vooral nog een keer genieten van de stad. Ben jij nieuwsgierig geworden wat ik heb gedaan vorige week in deze stad? Blijf dan lezen!

Bunkers del Carmel

Voor ik vertrok hebben we via Facebook gevraagd over welk onderwerp jullie willen lezen. Het antwoord dat wij kregen was om te vertellen over onbekende plaatsen in Barcelona waar weinig toeristen komen. De plekken die ik al kende van de stad zijn ook locaties die veel toeristen al hadden gevonden. Het zou dus een uitdaging worden om plaatsen te vinden waar nog weinig toeristen komen. Er stonden al wat dingen op de planning die ik eerder nooit heb kunnen zien, dus wie weet zijn dat een vrij rustige plekken met weinig toeristen.

Wat twee jaar geleden populair was geworden, maar waar ik toen nooit ben geweest zijn de bunkers. Deze bunkers del Carmel liggen ter hoogte van Park Güell en hebben een prachtig uitzicht over de stad. Het ligt boven op een berg, dus je kunt de stad van alle kanten zien. We zijn vanuit de stad met de bus gegaan richting de bunkers. Het laatste stuk wat we hebben moeten lopen en was best steil, dus let op dat je comfortabele schoenen aantrekt.
Tip! Als jij ook met de bus naar de bunkers gaat, stap dan op bij een halte die het dichtste bij de stad ligt. Bussen naar de bunkers zijn altijd erg druk, dus als je later wilt opstappen dan is er misschien geen plek meer. 

Wij hadden gehoord dat de zonsondergang heel mooi is vanaf de bunkers. Daarom zijn wij rond vier uur in de middag met de bus naar de bunkers gegaan. Van tevoren hebben wij eten en drinken gehaald zodat we een mini picknick op de berg konden houden. Toen wij aankwamen was heel de berg al bijna bezaaid met allemaal mensen. En ik dacht dat het nog best rustig zou zijn, maar had ik het even mis. Vandaar dat dit artikel geen onbekende plekken in Barcelona is geworden maar mooiste uitzichten in Barcelona. Want hoe druk het ook was, het uitzicht was geweldig. Net als alle anderen hebben wij heel veel foto’s gemaakt van het uitzicht op Barcelona. Het was al begonnen met schemeren toen we aankwamen. Op het moment dat de zon onderging werden de bergen die in de verte lagen roze gekleurd, en werd de lucht aan de andere kant een prachtige kleur geel en oranje. De drukte was eigenlijk wel gezellig: iedereen was met vrienden aan het kletsen of waren net als wij aan het eten en drinken. Wil jij zien hoe het uitzicht vanaf hier eruit zag? Bekijk dan de foto’s hieronder.

Park Güell

Een ander mooi uitzicht dat een beetje lijkt op die vanaf de bunkers del Carmel is vanuit Park Güell. Zoals ik al vertelde ligt het park bijna naast de bunkers. Naar Park Güell kun je dezelfde bus nemen als die naar de bunkers, of je kunt een metro pakken en het laatste stuk naar het park lopen. Het park is best groot, waardoor je veel verschillende uitzichten hebt op de stad.
Tip! Wil je mooie plaatjes schieten vanaf het bekende uitzicht in Park Güell met de mozaïeken bank? Reserveer dan online kaarten om dit gedeelte te bezoeken. Vanwege drukte is de toegang beperkt en kaarten zijn vaak uitverkocht.

Montjuïc

Het laatste mooie uitzicht waarover ik wat ga vertellen is die vanaf de Montjuïc. Aan deze berg die naast de stad ligt wordt minder vaak gedacht bij een bezoek aan Barcelona, waardoor hier minder toeristen rondlopen. Om hier te komen kun je de metro of bus nemen naar Plaça d’Espanya en vanaf hier met de roltrappen omhoog, of je kunt de metro nemen naar Paral.lel en vanaf hier met de kabelbaan omhoog gaan. Op de berg vind je botanische tuinen, een paleis, het Olympische stadion, een museum, een kasteel en natuurlijk ook mooie uitzichten op de stad.
Het leukste van de Montjuïc is de vele dingen die je er kunt zien en doen. In de zomer is er bijvoorbeeld ook een festival boven op de berg. Wil je een dagje wat anders doen dan door de drukte van Barcelona lopen? Dan is dit het alternatief. Hieronder kun je een foto zien die is gemaakt vanaf deze berg, maar neem er vooral zelf eens een kijkje.

*Kosten voor overnachtingen zijn niet opgenomen in de prijs, omdat ik op de kamer bij een vriendin verbleef.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *