Spanje

Citytrip Málaga met een klein budgetBudget voor deze trip van 5 dagen: €380,- per persoon

Zon, zee, cultuur en (een beetje) natuur… Wie wil er nu niet naar zo’n veelzijdige stad?
Málaga is een grote stad in Andalusië, het zuiden van Spanje.  Ik ben hier nu twee keer geweest en ik zou er graag nog eens naartoe willen reizen. De vriendelijke mensen, het lekkere eten en veelzijdigheid van de stad maakt dat het mijn favoriete bestemming is in Europa.

De eerste keer dat ik naar Málaga ging was een spontane trip. Een week van tevoren praatte ik met een vriendin over een break van school en werk. Het idee van een citytrip was er al snel: achter de computer, een warme bestemming uitkiezen en gaan. Hoewel we eind februari naar Málaga zouden gaan waren de weersverwachtingen erg positief. Natuurlijk was het warmer dan in Nederland (z0 rond de 18 tot 20 graden), dat is waar het uiteindelijk ook om gaat. Omdat wij twee studenten waren die wat minder te besteden hadden, kun je in deze blog van alles terugvinden over reizen naar Málaga met een klein budget.

Hoe kom je van het vliegveld naar de stad?

Met Transavia vlieg je gemakkelijk naar Málaga. Ik merk dat ik snel kijk naar deze airline vanwege de mooie prijzen en vele bestemmingen die zij bieden. Na 3 uur vliegen zagen wij de luchthaven van Málaga al liggen, terwijl de dolfijnen ons voor de kust begroetten. ( ja, echt waar) Al enthousiast gemaakt door dit gezicht en de zon die op de stad scheen maakten wij ons klaar voor het landen. Nadat wij onze bagage op hadden gehaald vervolgden wij onze weg naar de stad. Wij hadden ervoor gekozen om de trein te nemen, omdat er een snelle verbinding is tussen de luchthaven en de stad. Wat ook meetelde was de paar euro’s die je betaalde voor een treinkaartje in vergelijking met een dure taxi. Het was natuurlijk wel een budget reis.
Tip! Zoek van tevoren uit hoe het treinstation heet waar je heen gaat, want de treinstations worden aangegeven in het Spaans. 
Precies waar ik ook de mist in ging: per ongeluk een treinkaartje gekocht in de richting van de stad af, en niet naar de stad toe. Resultaat was dat we het poortje niet door konden bij het juiste station en deze open gemaakt moest worden door een medewerker.
Ook de bus rijdt voor €3,- van de luchthaven naar de stad. Verder vervoer in de stad hebben wij gedaan met de stadsbus. Voor een rit met de bus ben je €1,30 kwijt, en een 10-rittenkaart kost €8,30, die je ook weer kunt opladen als de ritten op zijn.

Verblijf wat goedkoper in het centrum van Málaga


Wij verbleven in het Malaga Lodge Guesthouse. Een schattig huis met in ieder geval 5 kamers en gedeelde badkamers, keuken en woonkamer. Bij aankomst werden wij begroet door de lieve eigenaresse. Ze vertelde ons dat het centrum ongeveer 10 tot 15 minuten lopen was en dat je hier net buiten de drukte verbleef. Het busstation was op een minuut lopen in de hoofdstraat te vinden. Wij waren op dit moment samen met een ander stel de enigen in het huis, dus wij hadden vrijwel alle voorzieningen voor onszelf. Deze guesthouse bleek een perfecte optie met een supermarkt in de buurt, de stad op loopafstand en voor maar 35 euro per nacht.

De kamer was erg schoon, net als de badkamer en het toilet. Omdat wij de badkamer moesten delen met de rest van de verdieping was het heel fijn dat er een aparte badkamer en toilet was. Echt een aanrader dus.

Van het strand naar de haven

Het fijne aan Málaga is de mogelijkheid om naast de stad te bezoeken ook naar het strand te gaan. Het strand wat aan de stad ligt heet Malagueta en is een zandstrand. Het water is erg helder en lekker koel. Zelfs in februari hebben we lekker de benen gehangen in de zee vanaf een paar rotsen die langs het strand lagen.

Vanaf het strand naar de stad loop je snel de haven in. Langs de haven loopt een lange boulevard waar je winkels, restaurants en speeltuinen kunt vinden. Ook loop je op de boulevard langs een aantal winkels waar je fietsen of segways kunt huren. Helemaal aan het einde van de boulevard kun je de straat oversteken en de winkelstraat van Malaga inlopen. Voordat je de weg oversteekt staat er een groot reuzenrad. Natuurlijk zijn wij het reuzenrad ook in geweest. Voor €5,- per persoon mag je 2 rondjes in het reuzenrad. Bovenin heb je een prachtig uitzicht over de haven en de stad. Je kunt alle hotspots zien liggen. Omdat het rustig was rond deze tijd van het jaar mochten wij een paar rondjes extra in het reuzenrad.
Tip! In het reuzenrad wordt het snel warm. Let hier dus op als de temperatuur wat warmer is en je het snel benauwd hebt.

 

Het centrum van Málaga verkennen

Vanaf de winkelstraat kun je omhoog lopen. Via deze weg loop je rechtstreeks het centrum van Málaga in. Aan het einde van deze straat lag ons favoriete plekje om te eten en drinken genaamd Café Central Málaga. Het eten was hier niet duur, je hebt er internet en vanaf hier kun je naar de zee kijken én daarbij lekker in de zon zitten.

Nog een aanrader voor de stad is een bezoek aan de kathedraal van Málaga. Wanneer je in de straten van Málaga loopt kom je ineens de grote toren tegen van deze kathedraal. Mocht je de weg kwijt zijn dan kun je altijd bordjes vinden richting deze kathedraal, als je de toren al niet spot boven alle huizen uit. In de zomer kun je de hoge toren van deze kathedraal opklimmen voor een ander mooi uitzicht over de stad. Helaas was deze gesloten in de februari, wij hebben dus de buitenkant en de binnenkant van de kathedraal bewonderd.

Een andere tip voor een mooi uitzicht over de stad, zee en de haven is het kasteel. Dit kasteel kun je vanaf de haven al goed zien liggen en bevindt zich ten oosten van de kathedraal. De weg naar het kasteel liep vrij steil omhoog, maar was de moeite waard. Voor een paar euro’s kun je het kasteel bezoeken. Hier bevindt zich ook een museum, maar eerlijk gezegd was hier niet veel te zien. Je kunt over het hele terrein lopen van het kasteel of rustig een plekje in de zon zoeken. Als je vanaf het kasteel weer naar beneden loopt kom je uit in een grote tuin waarna de haven zich weer bevindt. Prachtige weg, heel rustgevend en met mooie planten onderweg.

Nog meer verrassingen van de stad

Wat wij verder nog hebben gezien is de overdekte markt van Málaga. Op deze plek komen alle lokale mensen bijeen om vers fuit en vlees te kopen en verkopen. De mozaiek-achtige muren geven een warme gloed over de kraampjes terwijl er in het Spaans naar elkaar wordt geroepen. Een leuke ervaring om mee te maken.

Als je in Málaga bent moet je beslist ook een bezoek brengen aan één van de hammams in de stad. Ons eerste hammam die wij hadden gevonden heette ‘Hammam Al Àndalus’, maar wij hadden niet doorgehad dat we van tevoren een plek moesten boeken en daarbij was deze badplaats een stuk duurder. Het goedkopere alternatief voor iedereen met een klein budget ligt een beetje verstopt in de straten van de stad, maar is naar mijn mening net zo leuk. In deze hammam met de naam El hammam Beauty & Spa word je vriendelijk ontvangen door personeel wat gelukkig ook Engels spreekt. Binnenin bevinden zich 3 kamers: waarvan eentje koel, de tweede warm en de derde het warmste. In elke kamer kun je op banken relaxen en warm water over jezelf gieten die in watervallen naast de banken stroomt. Ook fijn als je niet naast naakte, vreemde mensen wilt zitten: badkleding is verplicht. Als je helemaal ontspannen bent kun je ook nog nagenieten op het dakterras met een (gratis) glas cava.

 

 

 

 

 

 

Verdere tips voor Málaga zijn het bezoek aan de stierenarena dat naast de haven ligt, een bezoek aan het winkelcentrum Rosaleda en het Picasso museum. Helaas zijn wij niet toegekomen aan deze bezienswaardigheden omdat het dicht was of omdat we er geen tijd meer voor hadden. Deze dingen zou ik graag een volgende keer willen bezoeken als ik weer in de stad ben.

De zonnige stad laat zich van alle kanten aan je zien: een cultureel centrum, musea, strand, haven en winkels. Een stad om zeker verliefd op te worden.

Heb jij ook leuke ervaringen over deze stad? Of andere ideeën voor een budget reis? Laat dan een reactie achter met jouw tips en belevingen in deze stad!

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *