Griekenland

Eilandhoppen in de Cycladen: Mykonos, Naxos en Santorini

Budget voor deze trip van 13 dagen: €824,50

Vorige zomer ben ik voor het eerst gaan eilandhoppen. Ik wilde al een tijdje naar Griekenland, omdat ik daar nooit eerder was geweest en foto’s er altijd mooi uitzagen. Samen met een vriendin gingen wij op zoek naar een eilandengroep in Griekenland waar wij heen konden gaan. We twijfelden ook erg tussen Zakynthos en Kefalonia of Skiathos en Skopelos, maar uiteindelijk hebben wij gekozen voor de eilanden Mykonos, Naxos en Santorini. Hoewel deze laatste eilandengroep in de Cycladen wel wat duurder is leek dit een goede afwisseling in verschillende soorten eilanden. In deze blog kunnen jullie lezen hoe wij deze reis hebben gemaakt. De dingen die wij hebben gedaan zullen in meerdere blogs terugkomen, omdat deze blog anders veel te lang werd. Veel leesplezier!

Vervoer

We waren er snel uit met welke luchtvaartmaatschappij wij vlogen, want alleen met Transavia kun je een directe vlucht nemen van Amsterdam naar de luchthaven van Mykonos. Wij hebben destijds gelijk ook de tickets voor de veerboten gekocht en het vliegticket van Santorini terug naar Amsterdam. Bij elkaar was dit zo’n €450,- per persoon inclusief de bagage (waarvan de veerboot van Mykonos naar Naxos en van Naxos naar Santorini elk rond de 40 euro per persoon lag). De tickets voor de veerboot waren makkelijk geboekt via Direct Ferries. Op de eilanden zelf hebben wij alleen maar bussen gebruikt. De bussen rijden regelmatig en zijn goedkoop. Zorg wel dat je losgeld bij je hebt om een kaartje te kopen!

Mykonos

Met een vroege vlucht vertrokken wij naar Mykonos. Bij aankomst voelden wij al dat het hard waaide op het eiland, maar met alle warmte is deze wind hartstikke lekker. Je kan vanaf de luchthaven met de taxi naar het centrum van Mykonos, maar omdat dit best duur is kozen wij voor de bus. Hiervoor was je rond de €3,- per persoon kwijt. We kwamen al snel aan in het centrum na wat leek op slechts vijf minuten. Het was vanaf hier nog een half uur lopen naar ons hostel, dus besloten we om halverwege te gaan lunchen. Met onze koffers liepen we door de smalle, witte straten van de stad op zoek naar iets te eten. We kwamen uit bij ‘Little Venice’, een straatje vol eettentjes aan de rand van het water. Vanaf hier hadden we een prachtig uitzicht op de zee dat de stad omringd en de gekleurde huisjes langs deze straat.
Tip! Als je net als ons met koffers door de stad heen moet, zorg dan dat je vanaf de bushalte zoveel mogelijk aan de rechterkant van de stad blijft. De straten zijn namelijk heel smal en zijn vol met toeristen waardoor het lastig is om daar met je koffer te lopen. 

 

Wij verbleven in hét hostel van Mykonos met de naam MyCocoon. Deze naam is te danken aan het interieur van het hostel. De ronde vormen en de inhammen waar de bedden stonden zorgde ervoor dat het lijkt alsof je in een cocon slaapt. Het hostel wordt elke dag schoongemaakt en is dus heel schoon. Het hostel ligt aan de rand van de stad dus als je het centrum in wilt dan hoef je alleen maar 1 minuutje te lopen. Om bij de ingang te komen moet je een lange trap op lopen. Naast de hoofdingang van de slaapzalen is nog een klein trappetje dat leidt naar het dakterras. Waar wij heel blij mee waren, maar wat we van tevoren niet wisten, was het zwembad op het dakterras. Terwijl je in het zwembad ligt kun je over de stad uitkijken, of je kunt heerlijk relaxen naast het zwembad met een drankje van de bar.

Wat wij verder in Mykonos hebben gedaan kun je lezen in onze volgende blog!

Naxos

Het was weer tijd om naar het volgende eiland te gaan. Met de bus vanuit Mykonos stad zijn wij naar de haven van Mykonos gereden. Aangekomen bij de haven stonden er al heel veel mensen te wachten op hun boot. Wij zochten waar wij moesten zijn voor onze boot, maar dit konden wij niet vinden. Door te spieken op de tickets van andere mensen en vragen waar wij heen moesten aan de beveiliging  zijn wij uiteindelijk op de goede plek gekomen (dat wisten we ook pas toen onze boot aankwam). Reken maar op vele minuten vertraging, want alle boten kwamen te laat. Eindelijk kwam onze boot aanvaren en mochten wij ons avontuur voortzetten.
Tip! Kijk van tevoren goed of je nog moet inchecken voor de boot. In het centrum van Mykonos staat een kantoor van vele bootmaatschappijen waar je kunt inchecken en een ticket ontvangt. Bij ons stond op de bevestiging dat we pas een aantal uur voor vertrek konden inchecken, maar dit kon gelukkig al één dag eerder omdat wij bij dit kantoor langs zijn gegaan. Scheelt veel stress!

Naxos vond ik al meteen een leuke sfeer hebben. Van tevoren hebben wij via Booking.com een appartement geboekt. Dit was eventjes lopen vanaf de haven van Naxos, maar op deze manier konden wij gelijk iets van de stad zien. We liepen de boulevard af richting het strand en toen waren wij er al bijna. Het appartement was heel simpel en niets bijzonders, een plek waar wij zelf konden koken en binnen 5 minuten op het strand stonden. Na het inchecken bij een Griekse mevrouw die geen Engels sprak, maar wel heel lief was zijn wij gaan kijken bij het St. George beach. Bij het strand aangekomen was de zon al onder aan het gaan wat er prachtig uitzag. Wij zijn de rotsen opgeklommen waar een verlaten beachbar staat. Vanaf hier hebben wij mooie foto’s kunnen maken van de zonsondergang. Hieronder kun je deze foto’s bekijken samen met de foto van de stad die vanaf dezelfde rotsen zijn gemaakt. (Klik op de foto’s voor een scherper beeld)

Wij zijn voornamelijk in Naxos-stad gebleven, maar omdat wij ook nog het hele eiland en de omgeving wilden zien hebben wij een bustour over het eiland geboekt en een boottour naar eilanden in de buurt van Naxos. Meer over deze tochten zeg ik nog niet, maar houd onze website in de gaten en dan zul je vast binnenkort hier iets over lezen!

Santorini

Wij hadden al gehoord van een vriend op Mykonos dat Santorini een romantisch eiland is en meer geschikt voor koppels. Dit zijn wij niet, dus wij waren wel benieuwd hoe dit eiland er dan uit zou zien. Helaas hadden wij wel veel vertraging met de boot, maar het opstappen ging in ieder geval veel soepeler dan in Mykonos! Toen wij in Santorini aankwamen was het even zoeken hoe alles werkte met de bussen. Deze site is heel handig geweest, omdat je precies kunt zien hoe duur alles is en welke bussen er rijden vanuit elke grote stad.

Wij verbleven in Perissa, een stad in het Zuidoosten van het eiland. Het strand bij deze plaats is zwart, wat ik wel grappig vond om eens te zien. Ik had al van tevoren gelezen dat Santorini ook een rood en wit strand heeft dus dan hebben we alle kleuren kunnen zien. In Mykonos verbleven we in een hostel, in Naxos was het een appartement en dit keer hadden wij een hotel geboekt. Dit hotel heet  Hotel Porto Perissa en ligt aan het zwarte strand. De vriendin met wie ik was wilde gelijk het zwembad in duiken toen wij daar aankwamen, en ik besloot om een kijkje te nemen bij het strand en een duik te nemen in de zee. Door het zwarte zand lijkt het water heel erg donker, maar als je hier aan het zwemmen bent kun je zien dat het water zelf heel helder is.
Tip! Als je op dit strand wil liggen, neem dan een strandstoel. Het zwarte zand wordt zo heet in de zon dan je hier amper op kunt liggen of overheen kunt lopen met blote voeten. Zorg dus ook voor goedkope teenslippers die je achterlaat voor je de zee ingaat, of doe waterschoenen aan!

Langs het zwarte zand van Perissa loopt een hele lange boulevard met veel restaurantjes en winkels. Hier zijn wij dan ook bijna elke dag gaan eten, steeds weer bij een ander restaurant. Een aanrader voor de vegetariërs is de tent Tranquilo die met de Zuid-Amerikaanse sferen en lekkere vegaburgers een goed, eerste restaurant in Santorini was. Ook zijn wij een paar keer naar The Beach bar geweest voor lekkere cocktails en een gezellige latin avond.

Wij hebben veel dingen gedaan op Santorini, waar ik jullie op een later moment verder op de hoogte van zal houden. Vanuit ons hotel konden wij een privé taxi boeken naar de luchthaven. Omdat de bussen vaak later komen dan gepland staat besloten wij om deze taxi te nemen naar de luchthaven. Eigenlijk wel lekker om je dan nergens druk meer om te maken op de laatste ochtend. De luchthaven van Santorini is klein en druk, maar gelukkig is alles goed gegaan en konden wij rustig op een stoel zitten terwijl wij wachtten op ons vliegtuig. En zo eindigde mijn eerste reis naar Griekenland.

Ik zal zeker nog een keer terug gaan naar Griekenland, misschien wel om te eilandhoppen bij een van de andere eilanden die we eerst op het oog hadden. In volgende blogs zal ik jullie verder vertellen over activiteiten die wij hebben gedaan op alle eilanden. Het paste helaas niet in deze blog: anders werd de blog wel heel lang. Hopelijk zie ik jullie de volgende keer terug bij deze blogs!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *