Spanje

Een weekend in Valencia

Budget voor deze trip van drie dagen: onbekend*

Voor mijn moeders 50e verjaardag zijn wij met het hele gezin, vijf personen, naar de stad Valencia gegaan. Deze stad stond al een tijdje op de bucketlist van mijn moeder en haar grootste wens was om met haar verjaardag met z’n allen weg te  gaan. Een paar maanden van tevoren hebben mijn vader, zus en ik de reis geboekt. Op haar verjaardag hebben wij verteld dat wij de week erop een weekend naar Valencia gingen. In deze blog vertel ik jullie wat wij allemaal hebben gedaan en gezien in deze paar dagen.

Pech onderweg

Valencia heeft ruim 300 droge en zonnige dagen in één jaar. Natuurlijk zijn wij precies naar deze stad gegaan in een weekend waarop het hard regent. Op de heenweg vlogen wij met Transavia naar Valencia toe. Aan het einde van vlucht werd er verteld dat er een grote storm boven de stad hing waardoor wij niet konden landen. Na een tijd gecirkeld te hebben boven de stad moest het vliegtuig uitwijken naar Alicante om bij te tanken. Hier kun je geïrriteerd door raken, maar wij zagen het positief: een extra stad bezocht in een weekend naar Spanje! Uiteindelijk kwamen wij ruim twee uur later aan in Valencia. Gelukkig wilde de eigenaresse van onze Airbnb op ons wachten waardoor wij nog wel ons huis in konden.
De tweede dag wilden wij in het centrum uiteten gaan. Het was zo gezellig tijdens het eten dat wij iets voor 11 uur in de avond vertrokken naar huis. Wij hadden via het internet al gezien dat de metro na half 12 niet meer rijdt, maar gelukkig waren wij nog op tijd. Bij het metrostation aangekomen had de metro helaas vertraging waardoor we maar 1 minuut hadden om onze overstap te halen. Hard rennen lukte helaas niet; de metro reed net voor ons weg. Dan maar lopen naar huis. 45 minuten lopen is dan toch best gezellig dachten wij, maar toen wij buiten kwamen bleek het heel hard te regenen. Zo zie je maar, niet altijd alles hoeft goed te gaan tijdens een reis als je het maar gezellig maakt. Dus als je dan net als ik in de paar minuten voor je thuis bent in de modder uitglijdt dan kun je maar beter hard gaan lachen.
Bij deze dus de tip! Als je in de avond met de metro naar huis moet, zorg dan dat je rond 11 uur al onderweg bent!

 

Het strand van Valencia

Wij verbleven in een groot appartement dat wij hadden geboekt via Airbnb. Het appartement bestond uit drie slaapkamers, twee badkamers en een woonkamer met keuken. Het huis is op vijf minuten loopafstand naar de metro waarmee je gelijk het centrum van de stad in komt. Als je de andere kant op loopt is het tien minuten lopen naar het strand. Het weer zat dit weekend niet erg mee, maar gelukkig was het op zaterdagochtend droog. Wij besloten daarom om eerst een kijkje te nemen bij het strand. Het strand van Valencia is erg lang en ligt een beetje buiten het centrum. Via een boulevard kun je langs het hele strand lopen. Een aanrader voor als de zon lekker schijnt, maar toen wij er waren had het de dag ervoor zo hard geregend dat er grote stukken onder water lagen (wat wel voor mooie foto’s zorgde).

 

Bezoek La Lonja De La Seda (Zijdebeurs)

Midden in de stad kom je een oud gebouw tegen wat de zijdebeurs van Valencia is geweest. De torens bovenop en de waterspuwers aan de zijkant maakt het gebouw erg interessant en mooi om te zien.

De hoofdingang aan de kant van de autoweg is gesloten, maar als je om het gebouw heen loopt vind je aan de andere kant een ingang. Toegang kost maar 2 euro, zelfs maar 1 euro voor studenten als je een schoolpas laat zien. Bij binnenkomst kom je gelijk uit in een grote binnentuin waar je een paar uur zou kunnen doorbrengen op een van de stenen bankjes onder de mandarijnbomen. Als je de tuin doorloopt kun je een stenen trap oplopen naar de vergaderruimte. Het plafond alleen al is de moeite waard, maar ook de vloer is indrukwekkend om te zien. Aan de andere kant van de tuin kun je ook een kamer in waar je grote zuilen kunt zien waar de zijdebeurs bekend om staat. Wil jij weten hoe het er allemaal uitzag in deze zijdebeurs? Bekijk dan hieronder de foto’s.

Wandelen en kunst bekijken in de wijk El Carmen

De wijk El Carmen ligt aan de buitenkant van het centrum. De smalle straten, straatkunst en lekkere tapascafés maakt de wijk erg populair bij toeristen. Loop lekker een stukje langs de gekleurde huisjes of boek een kunsttour waar je alle graffiti kunstwerken kunt bekijken onder begeleiding van een gids. Wil je liever zelf de kunstwerken bekijken? Dan kom je genoeg mooie werken tegen die op de muren van de huizen zijn gemaakt. Nadat ik een aantal foto’s van de kunst had gemaakt gingen we zitten bij een tapas café waar veel inwoners uit Valencia zaten. Als je genoeg heb gekregen van deze wijk loop je gemakkelijk weer het centrum van Valencia in.

Nog meer bezienswaardigheden in Valencia

  • Wil je uitrusten omdat je lang hebt gelopen? Ga dan lekker zit bij Plaza de la Virgen. Dit sfeervolle plein heeft veel terrassen waar je lekker een drankje kunt drinken. Bij de fontein speelt vaak een gitarist muziek en ook kijk je uit op de kathedraal van Valencia die je een bezoek kunt brengen.
  • Ben je meer in de stemming om te shoppen? Loop dan nog iets door naar de vele, bekende winkels.
  • Het smalste huisje van Europa ‘La estrecha’ is ook een populaire plek in Valencia. Dit huisje is maar 107 cm breed en heel grappig om te zien.
  • Liever van natuur genieten? Dan moet je zeker naar het Turia park die de stad omringd. Nadat de rivier die hier liep overstroomd was hebben de inwoners besloten om te rivier droog te leggen. Hier is een groot park van gemaakt die wel 9 km lang is.
  • Als je dit park uitloopt dan kom je uit bij Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Deze stad van kunsten en wetenschappen bestaat uit een aantal grote, moderne gebouwen die je zeker gezien moet hebben als je in Valencia bent geweest.
  • De laatste bezienswaardigheid waarover ik iets ga vertellen is Mercado Central. In deze overdekte markt komen alle inwoners bij elkaar om vers vlees, fruit, noten of groenten te kopen. De markt is gebouwd in een art nouveau-stijl waardoor de ramen zijn gemaakt van gekleurd glas, wat een bijzonder effect geeft op de markt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te zien in Valencia, maar als je net als wij maar één droge dag hebt om Valencia te verkennen zijn dit de bekendste en mooiste dingen om te zien!

Ik ben zeker wel van plan om deze stad op een drogere dag nog eens te bezoeken. De dingen die wij graag wilden zien en doen hebben wij in één dag gepropt, omdat wij wisten dan het de laatste dag ging regenen. De laatste dag zijn wij dus rustig de winkels ingegaan om droog te blijven. De volgende keer zou ik dus een midweek tot een week gaan zodat ik nog meer kan genieten van de stad.

Heb jij nog tips voor mij voor als ik de stad een volgende keer ga bezoeken? Laat dan een reactie achter!

 

 

 

 

 

 

*Prijzen voor de reis zijn onbekend, omdat het een cadeau was voor mijn moeder en zij dus niet mag weten hoe duur dit is geweest.

 

One Comment

  • Christina

    Ik heb ontzettend genoten van mijn cadeau. Valencia is een ontzettend leuke stad (zelfs met regen) waar je heerlijk door de vele straatjes kunt slenteren. Een stad waar nog echt een Spaanse sfeer hangt en het toerisme nog niet de boventoon voert. Een absolute aanrader!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *