acrosstheworld_capitol_washington
Verenigde Staten

Een dagtrip naar Washington D.C.

Budget voor deze dagtrip vanuit New York: $50,-

Als je voor langere tijd in New York verblijft, dan is het fijn om af en toe eens te ontsnappen aan de drukte van deze stad. Tijdens mijn stageperiode heb ik een aantal uitstapjes gemaakt, waaronder een dagtrip naar Washington D.C. In deze blog neem ik jullie graag mee naar wat ik deze dag gedaan heb, de indrukken die ik heb gekregen van de stad en of ik de hoofdstad van de Verenigde Staten jullie zou aanraden.

Megabus

Ik boekte samen met twee andere Nederlandse meiden een busticket via Megabus, dit is vergelijkbaar met de Flixbus. We betaalden $40 p.p. voor een retourtje. Vaak is het zo dat hoe eerder je een ticket boekt, hoe goedkoper het is. Wij boekten zes dagen van tevoren, dus waarschijnlijk kan het nog wel goedkoper.
Op een vroege zaterdagochtend vertrokken we vanuit New York naar Washington D.C. Na een rit van 4,5 uur kwamen we eind van de ochtend aan. De stad is een wereld van verschil met New York. We verbaasden ons over de rust en het niet continu horen van sirenes om je heen.

National Mall

We hadden van tevoren niet echt een plan de campagne gemaakt, maar de National Mall wilden we graag aflopen en ook stond het stadsdeel Georgetown op ons verlanglijstje.

De National Mall loopt van het Capitool tot aan het Washington Monument en is ongeveer 3 kilometer lang. In het verlengde van de National Mall vinden we nog het Lincoln Memorial.

We begonnen dus bij het begin, het Capitool. Ik had dit gebouw al vaak op tv voorbij zien komen, maar het was wel gaaf om het nu in het echt te zien. Vanaf hier kon je ook goed zien hoe lang de National Mall is. Het is een mooie laan met erg veel groen.

 

acrosstheworld_washington_monument

Verder liepen we nog langs het Washington Monument en natuurlijk konden we het Witte Huis niet voorbij lopen zonder ook daar een foto van te maken. Het is aanraden om even naar de andere kant van het Witte Huis te lopen, dan kun je het huis van dichterbij zien. Wij waren onwetende toeristen en hebben dat niet gedaan helaas.
Bij World War II Memorial besloten we een pauze in te lassen. Het was een bloedhete dag en hier konden we even pootjebaden. Het memorial is erg mooi gemaakt. We kunnen veel over Amerikanen zeggen, maar herdenkingsplekken maken kunnen ze als de beste.
Het einde van de National Mall was bijna in zicht en we naderden Lincoln Memorial.

 

 

Georgetown

Vanuit Lincoln Memorial pakten we voor een paar dollar per persoon een Uber naar Georgetown. Ik had vooraf al veel goede verhalen over deze wijk gehoord. We hebben eerst even lekker geluncht en daarna door de leuke straatjes met de schattigste huisjes geslenterd. En wát een rust. We hoorden zelfs krekels, waardoor het leek alsof we ons op een bestemming aan de Middellandse Zee bevonden. Sla gerust een zijstraat van de Main Street in, want juist dan kom je de leukste plekjes tegen.
Tip! Haal een cupcake bij Georgetown Cupcake. Reken wel op een lange rij!

 

Tijd te kort

Mocht je de kans hebben, boek hier dan absoluut een overnachting. Er waren al meerdere mensen die op voorhand tegen ons zeiden: “een dag in Washington is écht te kort!” En zo heb ik het ook ervaren. Ik had er gerust wat langer willen en kunnen verblijven. Ook omdat het best vermoeiend is om in één dag op en neer te reizen vanuit New York. Maar ik heb een positieve eerste indruk gekregen en zal er zeker nog eens keer terugkomen. Ik zou een bezoek aan deze stad dan ook absoluut aanraden.
Tip! Washington D.C. kun je ook gemakkelijk met Philadelphia combineren. Je zou bijvoorbeeld ’s ochtends de bus kunnen nemen vanuit New York naar Philadelphia en vervolgens ’s avonds de bus naar Washington D.C. Eén dag in Philadelphia vond ik zelf wel voldoende.

Ben jij al eens in Washington D.C. geweest en zo ja, hoe heb jij het ervaren?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *