acrosstheworld_dulcedeleche
Spanje

7x Eten en drinken in Valencia

In december verbleef ik samen met mijn moeder zes dagen in de heerlijke Spaanse stad Valencia. We hebben niet alleen genoten van de cultuur, de sfeer en de Spaanse zon, maar natuurlijk ook lekker gegeten en gedronken. Hieronder een lijst met de plekken die wij zeker een bezoek waard vinden.

1 San Tomasso

Het Italiaanse restaurant San Tomasso was tijdens ons verblijf een van m’n favoriete restaurantjes. Niet alleen de ambiance is gezellig, ook het eten smaakt er uitstekend.
We hebben hier twee keer gegeten. De eerste keer hadden we geluk en was er meteen een tafeltje beschikbaar. De tweede keer moesten we een half uur buiten wachten. Gelukkig werden we weer beloond met een heerlijke maaltijd. Als je geen zin hebt om te wachten op een tafel is het dus wel aan te raden om vooraf te reserveren.

acrosstheworld_santomasso

2 Dulce de Leche

Bij Dulce de Leche kunnen zoetekauwen hun hart ophalen. Hier vind je lekkere taartjes en andere zoetigheden, kun je jezelf trakteren op een vers sapje of drink je een goede kop koffie. De inrichting van binnen is erg leuk! Deze hotspot heeft twee vestigingen in de stad. Wij bezochten de vestiging in de hippe wijk Ruzafa.

acrosstheworld_dulcedeleche

3 Sagardi

Sagardi is een pinchos (of pinxos) tentje. Je kunt hier allerlei kleine hapjes van de bar pakken. Ook loopt het personeel nog rond met dienbladen waarvan je warme pinchos kunt pakken. In deze kleine gerechtjes zit een cocktailprikker. Als je uitgegeten bent reken je het aantal prikkers af. De prijs per stokje bedraagt €2,10.
Bovenin het restaurant kun je eventueel à la carte dineren.

acrosstheworld_sagardi

4 La Más Bonita

Huur een fiets en fiets naar het strand van Valencia. La Más Bonita ligt aan het strand en is een erg leuk tentje met aan de voorkant een terras en aan de achterkant een tuin. Het is echt een instagrammable place. Wij dronken hier een groot glas Sangria en aten er een heerlijke cheesecake bij! De cheesecake was erg luchtig waardoor het niet te zwaar op de maag viel. Wanneer je weggaat ben je wel een hoop calorieën rijker. Gelukkig wachtte ons nog een fietstocht terug naar het centrum van de stad..

acrosstheworld_lamasbonita

5 Restaurante Oslo

Spanje is niet het meest ideale land voor vegetariërs heb ik ontdekt. Maar gelukkig is daar Restaurante Oslo. Dit restaurant behoort samen met Mälmo en Copenhagen tot Grupo Copenhagen. Het heeft een Scandinavische inrichting, wat ik persoonlijk erg mooi vind. Je kunt hier zowel vegetarisch als veganistisch eten. Wij genoten als hapje vooraf van een gorgonzola kroket met noten en vijgen en als hoofdgerecht namen we allebei de vegan burger. Omdat het onze laatste avond was besloten we ook lekker voor een dessert te gaan: de cheesecake met green matcha. Zó lekker!
Ik denk dat dit restaurant voor niet-vegetariërs ook een aanrader is.

acrosstheworld_restauranteoslo

6 Restaurante Canela

Valencia kun je niet verlaten zonder paella te hebben gegeten! Op aanraden van de gids van Baja Bikes aten wij hele lekkere paella bij Canela. Deze tent zit rond lunchtijd stampvol. We hadden geluk dat er nog een tafeltje voor twee beschikbaar was. Wij aten de paella de verduras, met groenten dus. Het leek een enorme pan maar het viel reuze mee doordat het maar een dun laagje rijst is.

acrosstheworld_restaurante_canela

7 Café Infanta

Dit tentje ligt aan Plaça del Tossal. We hebben hier niet gegeten maar wel een aantal keer het bekendste drankje van de stad gedronken, namelijk Agua de Valencia. Dit is een lekkere frisse cocktail van sinaasappelsap, cava, wodka en gin.

acrosstheworld_agua_de_valencia

Tip! Wist je dat ze bij heel veel restaurants tijdens de lunch een menu del dia aanbieden? Je krijgt meestal een twee- of driegangenmenu en betaalt vaak maar een bedrag van €12. 

Jullie hebben misschien gemerkt dat een echt tapas restaurant nog ontbreekt in deze lijst. We hebben wel een avond tapas gegeten maar dit vond ik verder niet noemenswaardig voor in deze blog.
We zijn benieuwd waar heb jij de lekkerste tapas hebt gegeten. Ben je al eens in Valencia geweest en heb je een goed tapas restaurant ontdekt? Of weet je een andere plek in Spanje waar je lekkere tapas kunt eten? Laat het ons weten in de comments.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *