Griekenland

3 bijzondere stranden op Santorini


Santorini is een eiland met veel gezichten. Vaak bekend als het eiland waarnaar vele huwelijksreizen worden gepland, maar het biedt zoveel meer. Van tevoren heb ik opgezocht wat er te doen is in Santorini. Gelijk kwam ik op vele tips om de verschillende stranden te bezoeken. Vraag jij je af waarom? De foto’s spreken voor zich, maar lees gerust verder!

Zwarte stranden op Santorini

Vanwege de vulkaan naast Santorini ligt er veel vulkanisch gesteente op het eiland. Door de golven is dit gesteente verpulverd tot kleine steentjes. Dit maakt de zwarte stranden van Santorini. De stranden zijn te vinden in het (Zuid-)Westen van Santorini. Als je zo’n zwart strand wilt bezoeken dan moet je naar de stranden Kamari, Perissa of Perivolos.
Wij verbleven bij het strand Perissa. Hoewel het een stuk van de hoofdstad ligt, vond ik het een fijn strand. Bars en restaurants zijn overal te vinden en er is altijd wel plek om ergens te gaan zitten. Al eerder genoemd in de vorige blog over eilandhoppen in Griekenland, maar draag waterschoenen of slippers tot het water! Het zwarte zand geeft een mooi effect, maar wordt natuurlijk bloedheet in de zon waardoor je zelfs je voeten kunt verbranden.
Het water in Santorini is erg helder. Dus hoe donker het water ook lijkt door het zwarte zand, als je een duikbril op doet dan kun je zien hoe helder het water eigenlijk is. Goede snorkelplekken zijn er niet echt, maar als beginner was ik al blij dat ik kleine, grijze vissen kon zien.

 

Rode rotsen op Red Beach

In het Zuiden van Santorini kun je het populairste strand van Santorini vinden, namelijk Red Beach. De rode kliffen zijn natuurlijk ook erg bijzonder om te zien. De naam klopt niet helemaal, want de rotsen mogen dan wel rood zijn, het strand is (ook tot mijn verbazing) niet rood, maar gewoon een normale zandkleur. Met de bus kun je vanuit de hoofdstad gemakkelijk helemaal tot Red Beach rijden.
Tip! Om terug te rijden met de bus moet je helemaal droog zijn, houdt er dus rekening mee dat je niet nog een duik neemt voor je wilt vertrekken.
Bij de bushalte van Red Beach ligt een kleine haven. Hier zagen wij boten die langs Red Beach naar White Beach voeren. Blijkbaar hadden wij niet goed om ons heen gekeken, want wij dachten dat dit de enige manier was om bij de stranden te komen. Eenmaal op het water voeren we langs Red Beach, waar je dus uiteindelijk via een wandelpad kon komen. Na snel een paar foto’s te hebben gemaakt van de rode rotsen zijn wij verder gevaren naar White Beach. 

 

Het verstopte strand White Beach


Anders dan Red Beach is White Beach alleen maar te bereiken per boot. Het strand zit namelijk een beetje verstopt tussen de rotsen van Santorini. Als je voorbij de rode rosten van Red Beach vaart, kom je de witte rotsen al tegen van White Beach.
Dit strand heeft geen aanlegplaats voor boten. De boot kan je dus niet helemaal naar het strand brengen. Pak je spullen, til deze boven je hoofd en spring het water maar in! Als je bang bent om nat te worden zou ik dit strand dus maar overslaan.
Er staan een paar ligstoelen op het kiezelstrand, dus als je wilt liggen moet je er vroeg bij zijn. Als je toch besluit om op de vrije plekken je handdoek te spreiden moet je wel letten op het tij. Als het hoog water is kan het namelijk zijn dat het water iets te dicht in de buurt komt.
Voor het strand steekt een hoge rots uit het water. In het midden is een tunnel uitgesleten waar je doorheen kunt zwemmen. Let hierbij ook op de golven, want het vergt wat klauterwerk. Toen ik op de rots wilde klimmen om door de tunnel te zwemmen werd ik door de golven achterover geslagen van de rots af wat weer zorgde voor veel vervelende schaafwonden. Doe dus voorzichtig!

Om foto’s te maken in het water had ik bij Kruidvat een wegwerpcamera gekocht die ook geschikt is voor fotograferen in het water of voor foto’s onderwater. Heel spannend, omdat je van tevoren niet weet of de foto’s goed uitpakken. Dit weet je pas als de foto’s zijn gemaakt wanneer je ze bij thuiskomt hebt ingeleverd. Bij White Beach heb ik zeker gebruik gemaakt van deze camera. Klik in de galerij hieronder om te zien hoe deze foto’s zijn uitgepakt.

Ben jij benieuwd geworden naar deze bijzondere stranden van Santorini? Zit je te denken om Santorini ook te bezoeken? Vraag gerust om tips in een berichtje!

 

 

 

2 Comments

  • Lisanne Raadsveld

   Hoi Els,

   Wat leuk dat je misschien wilt gaan eilandhoppen! De prijs van een rondreis naar verschillende eilanden hangt erg af van de periode waarin je wilt vertrekken, met hoeveel personen je weg wilt gaan, welke eilanden je wilt gaan bezoeken, maar ook de locatie op het eiland. Het ene eiland is duurder dan de ander. Zo hadden wij op Mykonos een tweepersoonsbed in een hostel die op dit moment €75 euro per nacht is, maar zaten wij op Santorini in een hotel die nu €36 euro per nacht is. Wij hebben destijds in januari al het hostel geboekt voor de zomer naar Mykonos, die toen al wat duurder was, omdat andere hotels en appartementen voor ons niet betaalbaar waren. De tip is dus om vroeg te oriënteren naar welke eilanden je wilt gaan, in wat voor soort accommodatie je wilt verblijven en dit te vergelijken met ander aanbod! Bekijk ook ons artikel Eilandhoppen in de Cycladen: Mykonos, Naxos en Santorini voor meer tips!

   Groetjes van Lisanne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *